Over ons

Het begin (2020)
Sinds 28 augustus 2020 stond ik op de stoep bij de kvk in Breda om het bedrijf ‘Zynes’ in te schrijven. In de eerste instantie wilde ik in China producten inkopen & deze op Bol.com verkopen. Vervolgens heb ik een cursus gevolgd om het verkopen op Bol.com onder de knie te krijgen. Hierdoor ging ik erg zelfverzekerd mijn producten inkopen!
Na een paar maanden vond ik deze vorm van business niet super leuk meer. In de tussentijd was ik al gaan informeren over het inkopen van planten via de bloemveiling in Naaldwijk. Hierna ben ik glazen ecosystemen gaan inkopen & gaan door verkopen via bol.com. Hierbij zag ik dat er veel potentie zat in de planten verkoop!

Hoe ging het afgelopen jaar (2021)?
De ecosystemen gingen erg hard, waardoor ik dus meer planten online wilde zetten. Ik begon met het online zetten van mini-cactussen en succulenten. Dit liep vervolgens ook redelijk goed. Zo ben ik steeds meer planten online gaan zetten, wat uiteindelijk leidde tot een assortiment van 100+ planten op Bol.com.
Nu ben ik één van de grotere verkopers op Bol.com. Alleen voelde dit niet super persoonlijk, omdat Bol.com continu tussen mij en de klant zat. Daarom ben ik gaan investeren in een website, waar je nu dit leest 🙂 Hiermee heb ik zelf de controle over de communicatie met de klant, geen tussenpersonen meer. Erg fijn, voor zowel mij als voor jou!

Hoe gaat het nu? (2022)
ZynesFlora blijft zich uitbreiden. Inmiddels verkopen we aan verschillende Europese landen, waaronder Duitsland, Slovenië en Denemarken. Dit komt omdat ik me langzamerhand ben gaan specialiseren in de speciale soorten kamerplanten. Denk hierbij aan variegated versies van planten of soorten die we hier (nog) niet zo goed kennen!
Ik blijf mezelf & ZynesFlora dus continu ontwikkelen tot een groter, gezonder & fijner bedrijf. Ik heb gemerkt dat de feedback erg positief is over ZynesFlora. Daar ben ik erg trots op! Tot volgend jaar 😉